Tuesday, September 4, 2007

Beach party







Plážový večírek, to zní ale blbě, co, proto jsem to nepoužila jako název článku. Řeč bude tedy o beach party. Konala se na ostrově Cheung Chau, nedaleko mého přechodně domovského Hong Kong Islandu. V sobotu odpoledne jsme se s bandou asi 22 lidí postupně sbírali a dostavovali na ostrov, který je oblíbený mezi místními obyvateli a nabízí velmi laciné pronájmy apartmánů na pláži, s možností pořádat na střeše grilovačky zvané rovněž bárbekjů :-). Samozřejmě že počasí se vyvedlo, v moři jsme se taky jakžtakž vykoupali a dokonce nařasili (hnědé algae jsou teda trochu humus a chytají se na chloupky po těle s takovou neestetickou intenzitou, že každý vypadá jako hormonální hybrid, ale aspoň víme, že voda nebyla zamořená chemií) a piva bylo taky dost...

Radostné juchání nás nepřešlo ani tehdy, kdy se šuškandou roznesla nezaručená zpráva, že ostrov je oblíbený mezi místními jako destinace sebevrahů, apartmány jsou levné, protože se tam čas od času najde sebevrahova mrtvola, a uhlí na grilování, které se tu nabízí na každém rohu, má taky zajímavý rozměr, jelikož si ho sebevrazi podpalují, aby se otrávili oxidem uhelnatým. Brrrr. Ale popojedem. Do dvou pater domku se nás při tuně dobré vůle naskládalo všech asi 22-24 (ono to přibývalo) účastníků, ačkoli kapacita činila 10 lůžek a pokoje rozhodně neoplývaly nadbytečnou plochou. Po dni stráveném na pláži a večeru nad pivem, grilovaným masem atd. jsme se postupně ukládali ke spánku. Měla jsem ty správné konexe, takže jsem se zařadila (doslova) po bok těch asi deseti až patnácti šťastlivců, kteří spali na posteli (aspoň částí těla).



Slováci mají Tatry a ne moře, přesto pojali beach party nocleh stylově:



Druhý den jsme v 11.45 zjistili, že do 12.00 se máme z domu vykýblovat, takže nastalo horečnaté vstávání, balení a opouštění budovy. Srotili jsme se venku a čekali na opozdilce, zatímco na nás majitel z okna házel čísi trenýrky, které našel při zběžné obhlídce stavu apartmánu po akci. Vydali jsme se na oběd do seafood restaurantu, kterých je na ostrově plno, a zjistili jsme, že spousta z nás nemá po proflámované noci na seafood ani pomyšlení, ledaže by moře rodilo suché rohlíky. Nicméně hlad měla většina a tak jsme se pustili do hledání vhodného lokálu. Personál jednotlivých restaurací se o naši početnou skupinu celkem přetahoval, taktizovali jsme a podařilo se nám ukecat báječný deal - za něco přes 400 HKD se nás najedlo 12 lidí, pití zdarma :-). Zkrátka pěkně strávený víkend, jo a pro rodiče a jiné slušné lidi dodávám, že jsem vypila pouze 1 plechovku piva (a jednu načala...ale víc fakt ne :))).

4 comments:

Jsita said...

Wow Peto, krasny saty :)

Maria Pavelkova said...

Cauky Peta! Aj ja kukam na tie saty, na tej fotke vyzeras super!:)
Priznam sa, ze som az teraz nasla po 3 mesiacoch cas na precitanie celeho blogu a myslim, ze zazitokov bude kopa. Kedy sa vlastne vracias?
Majka :-)

Petra said...

majka: děkuji :-)), vracim se 4.10. Už se na vás na všechny těšim!!!

Anonymous said...

Ahojka, diky za propagaci vyroku naseho tatky:-) A uz napis neco novyho!! Misa