Thursday, July 12, 2007

Net Net Net

Hurá, konečně se mi podařilo zprovoznit internet na vlastním počítači. Začíná tím nová éra, z poznámkového blogu se nyní stává systém blůžku instantního. Nebylo by to moje ego, aby si cestu do sítí nezkomplikovalo...po několika dnech pracného stíhání místních ajtíků a mohutného nestíhání pracovních úkolů se mi podařilo zlanařit Nelsona, který si zrovna šel koupit myš, aby mě doprovodil na pouti k HW pro mou toužebně očekávanou fifinku do místního IT svatostánku. Ten se skládá z mnoha a mnoha obchodů narvaných na jedno místo - věc v HK celkem běžná, konkurenti většinou sídlí blízko sebe a vznikají tak i celé ulice obchodů s naprosto identickým zbožím a povětšinou i stejnými cenami, a já se otřásám v základech, jelikož poprvé vidím naživo kapitolu 5 z Macákové (Rovnováha na dokonale konkurenčním trhu). Přemohla jsem touhu namísto podpisu účtenky vykroužit křivku mezních nákladů a vesele si to štrádovala s USB adaptérem na MC office. Moje radost netrvala dlouho. Po vložení instalačního disku se mě počítač drze zeptal, jestli fakt hodlám riskovat fatální chybu, zhroucení systému Windows a možná i celého Microsoftu, případně třetí světovou válku. Osud lidstva mám vzít do svých rukou kliknutím na jedno z tlačítek: Pokračovat, nebo Zrušit. Nápověda padesát na padesát mi nestačila, rozhodla jsem se tedy zeptat přítomného publika. Nevědělo si rady, kontaktovala jsem tedy přítele Jardu Skybu na chatu a čile konzultovala. Kde se vzal, tu se přiřítil Vin, místní ajtík. Viděl můj zoufalý výraz, proto se rozhodl mě potěšit pohledem přes rameno na displej mého NB a větou "What a funny language, ha?". Výhrůžka psaná v češtině, ani ta nonverbální v mých očích ho samozřejmě nevzrušovala, a to dokonce ani tehdy, když jsem mu přeložila první dvě děsuplná slova - víc jsem nestihla, milý Vin si jen tak nonšalantně kliknul. Samozřejmě tak spustil instalaci softwaru, že. Po několikasekundovém nutkání prohodit škůdce oknem do přístavu a intenzivní autosugesci ("je to nízko, je to nízko...") jsem se pustila desky stolu a povolila stisk čelistí. Comp fungoval. Radovala jsem se z přeživšího systému i z ušetřeného ajtíkova života. A díky wifi se z toho můžete radovat také vy.

3 comments:

Martin said...

Postradam zde svoji konzultantskou roli v pribehu, stejne jako v predchozich postech o uskalich wi-fi... dalsi posty jiz budou verim autentictejsi:)

Petra said...

Háječku můj zelený, jablonecký. Neměj strach, Tvé IT konzultace sem nepíšu záměrně. Chystám totiž knižně vydat román na pokračování "Martin Hayek and his unique IT contribution to the global society". Bude to něco jako Vojna a mír, akorát že s ajtíkama. Hlavní roli kladného hrdiny máš samozřejmě ty. Já a Hartoška jsme záporné hrdinky - lamy, které škodí lidstvu odinstalováváním Windows, nezměrnou fragmentací disků atp. "Martin and his virtual virtuosity" bude druhý díl, pojednávající už výhradně o konzultacích na dálku včetně Hong Kongu.

Martin said...

:D Taky tam nezapomen zminit zaskodniky odinstalovavajici MS Office pri snaze o spusteni jejich soucasti (MS Word) ;)