Friday, July 6, 2007

První pracovní den

Sakra, pořád je to sušárna bez obrázků, ale slavnostně se zavazuju, že to napravím, jakmile se dostanu k nějakým slušným (myšleno pěkným!) fotkám anebo mimo campus a koupím si vlastní foťák.

První pracovní den jsem strávila s nálepkou "the jet lag individual" a dělala jsem svému jménu čest. Na druhou stranu pracovní tempo rozhodně není nijak zběsilé, pracuje se extenzivní metodou "pracujme dlouho do noci, ať vypadáme drsně" a efektivita se dostavuje buď příležitostně, nebo vůbec. Zato randomita se neupejpá a je tu v kuse. Dokonce jsme si i zavedli randomness ranking a s jedním bodem za random aktivitu jsem na krásném čtvrtém místě a dělám vlasti dobré jméno. Vede Ukrajina, v těsném závěsu za ní Malajsie. Pájo, drž svému reprezentantu palce, ať to ještě dotáhne :-).

Věc, která mě nepřestává fascinovat, je energetická náročnost pobytu v jakékoli místnosti. Klimatizace jede na plné obrátky, lidi nádavkem k teplu prchajícímu ze svého organismu zvyšují svůj energetický výdej klepáním kosy a spotřebovávají spoustu elektřiny na vaření teplých nápojů, aby se v té klendře trošku zahřáli. Venku je při vší té srandě pětatřicet nad nulou. Whatever.

2 comments:

Jirka said...

hele a podle čeho se vytváří ten žebříček randomismu?

Petra said...

Nahodile, jak asi :-))))